Continental Group Match Play bajnokság 2018

2018 kategória döntő:
Dr. Jaczkovics László – Zala Tibor

2018 győztes:
Dr. JACZKOVICS LÁSZLÓ


Szabályzat

 

A verseny a St. Andrews Royal & Ancient Golf Club valamint a VÁLASZTOTT pálya szabályainak megfelelően kerül megrendezésre.

Fordulók:  Egyedi tee-time foglalásokkal, a versenytárs közös egyeztetése során. A verseny formája egyéni matchplay, 18 szakaszon.

Részvételi feltételek

  • Golfiesta tagságival rendelkező
  • amatőr státusz
  • Játék a Golfiesta 50% green fee kedvezményes pályákon

Versenybizottság

  • Csikós Gábor – elnök
  • Csikós Kinga – alelnök
  • Pintér Adrienn – tag

A Versenybizottság tagjainak döntése végleges.

Díjazás (2018-os bajnokság)

A CONTINENTAL GROUP felajánlásával az „A” és „B” kategória győztes döntőjének nyertesét dijazzuk, ami pedig nem más mint Csikós Gábor által szervezett, 2019-es egyhetes Tenerifei GOLFIESTA golf tábor, repülőjeggyel, szállással, étkezéssel és golfoktatással. Természetesen a juniorokról sem feledkeztünk meg, az első helyezett értékes nyereménnyel lesz gazdagabb. Tehát megéri minden fordulóban küzdeni!

Játékszabályok

A 2018-os év Golfiesta SE tagjai a www.golfiesta.hu oldalon történő jelentkezéssel biztosítják a részvételt.

Jelentkezési határidő: 2018. május 11.

A versenybizottság a felnött mezőnyben két csoportra osztja a résztvevőket:

  • a kategóriák kialakítása hcp szerint történt, 28,5 alatti játékosok az A csoportot, ill. felettiek a B csoportot alkotját.
  • mindkét kategóriában előnyerőket sorsoltunk ki. Az A csoportban hármat, a B csoportban pedig egyet. Nekik az első fordulóban nem kell játszaniuk, automatikusan továbbjutottak a második körbe.

A verseny végén mindkét csoportban bajnokot hirdetünk, de a fődíj a két csoport győztesének meccse után kerül kihírdetésre!

Egymással való kapcsolatfelvétel:

A párosítás szerinti felső játékos keresi az alsó játékost (lásd ágrajz). Az erintett játékosok részére kiküldjük az ellenfelének elérhetőségét, illetve Ti is kereshetitek Csikós Kingát (+36 70 454 5865; csikoskinga@golfiesta.hu) az információ megszerzése céljából.

Az első forduló lejátszára adott határidő: 2018. június. 18.

 

A JUNIOR KATEGÓRIA verseny lebonyolítási szisztémája:

2 x 4 fős csoportok kerültek kialakításra. A csoporton belül mindenki játszik mindenkivel. Döntetlen nem lehet, play off-ban kell eldönteni minden mérkőzést, amennyiben 18 lyuk után döntetlenre áll a párharc. A csoporton belüli végső sorrend a nyertes meccsek száma alapján alakul ki. Holverseny esetén az egymás elleni eredmény számít. Tőbb fős együtt állás esetén számításba kerül, hogy a meccsek során ki melyik szakaszon nyerte meg a meccseit. Minél korábbi szakaszon, annál jobb. Minden egyéb esetben a versenybizottság dönt. A két csoportgyőztes egy végső mérkőzéssel dönti el az első hely sorsát.

Csak 18 lyukas pályán lehet lejátszani a meccseket (az 50% kedvezményes pályák közül lehet választani).

Az összes csoport meccset 2018. szeptember 3.-ig kell lejátszani. Valamint havonta legalább egy meccs lejátszása kötelező.

A verseny nem hendikep minősítő.

A matchplay forduló során a játékosok az aktuális hendikepjük különbségének ¾-ével játszanak. Az alacsonyabb hendikepű játékos a hendikep különbségeknek megfelelő nehézségű szakaszokon ad 1-1 ütés előnyt ellenfelének. A legmagasabb hendikepp, amellyel egy játékos játszhat a 36-os hcp.

Elütők: férfi – sárga; junior (12 éves korig) hölgyek és lányok – piros

Havonta egy forduló kerül lebonyolításra a játékosok által választott és a versenybizottságnak előre bejelentett időpontban. A játékosok kötelesek az utolsó napig lejátszani az adott forduló meccsét. A játékosok az ág rajz szerint keresik fel egymást. Akinek a neve az ágrajz párosításában felül szerepel (alacsonyabb hcp-vel rendelkező), az keresi fel a párosítás másik résztvevőjét. A játékosok részére a versenybizottság állít ki külön score-kártyát, ami tartalmazni fogja az adott szakaszokon lévő ütéselőnyöket is. A score-kártyát egyedi megegyezés szerint az egyik játékos vezeti. A score-kártyát a verseny után a versenybizottsághoz kell eljutatni, a lehető legrövidebb időn belül. Amennyiben egy játékos nem áll ki ellenfelével szemben, úgy automatikusan ellenfele jut tovább a következő fordulóba. Ammenyiben a két játékos a forduló határidejének lejárta előtt egy héttel sem tud megegyezni a helyszínről és/vagy időpontról, akkor a versenybizottság elnöke sorsolás útján dönt.

Választható pályák: Golfiesta 50% green fee kedvezményes pályák

Play-off: a Versenybizottság döntése alapján, ha a 18 szakasz lejátszását követően döntetlenre áll a mérkőzés, akkor az 1-es pályaszakasztól kezdődően hirtelenhalállal döntik el a játékosok a meccs győztesét. Ebben az esetben hendikep már nem kerül figyelembevételre.

Elektromos autó használata indokolt esetben, orvosi igazolás mellett a Versenybizottság engedélyével lehetséges. Elektronikus mérőeszközök használata a Magyar Golf Szövetség állásfoglalása szerint engedélyezett. Junior játékosnál szülő, illetve közeli rokon lehet a játékos segédje (caddie-je).

A verseny feltételeinek és szabályainak ismerete a játékosok felelőssége. A versenybizottság döntése végleges, amely ellen fellebbezni nem lehet. Minden játékos az aktuális hendikepjével játszik.

A Golfieta SE honlapján és facebook információs falán folyamatosan frissítésre kerül a pillanatnyi állás. A honlapon megjelenített sorrend nem jelent sem eredménylistát, sem a következő forduló sorrendjét nem határozza meg. A forduló párosításai az ágrajz alapján történnek.

A versenybizottság a változtatás jogát fenntartja!

Golfiesta Sport Egyesület