Match Play bajnokság – archív

GOLFIESTA-QUADRON Match Play Bajnokság 2016 eredménylista

matchplay_2016_gyoztesek

A GOLFIESTA-QUADRON Match Play Bajnokság támogatója:

quadron_logo_szlogennel_safety_rgb

Ugrás a szabályokhoz

2016 / II. forduló:

matchplay_2016_ii_tablazat

2016 / III. forduló:

Szabályzat

A verseny a St. Andrews Royal & Ancient Golf Club valamint a VÁLASZTOTT pálya szabályainak megfelelően kerül megrendezésre.

Fordulók:  Egyedi tee-time foglalásokkal, a versenytárs közös egyeztetése során. A verseny formája egyéni matchplay, 18 szakaszon.

Részvételi feltételek

  • Golfiesta tagságival rendelkező
  • amatőr státusz
  • első forduló kötelezően az Academy Golf Budapest pályáján
  • második fordulótól választott pálya (Golfiesta kedvezményes green fee)

Versenybizottság

  • Csikós Gábor – elnök
  • Csikós Kinga – alelnök
  • Karvász Dániel – tag

A Versenybizottság tagjainak döntése végleges.

Díjazás (2016-os bajnokság)

A QUADRON felajánlásával mindkét csoport első helyezettjét díjazzuk, a fődíj pedig nem más mint a Csikós Gábor által szervezett, 2017-es egyhetes Tenerifei GOLFIESTA golf tábor, repülőjeggyel, szállással, étkezéssel és golfoktatással. Természetesen a juniorokról sem feledkeztünk meg, az első helyezett egy 50.000 ft értékű online-golf vásárlási utalvánnyal lesz gazdagabb. Tehát megéri minden fordulóban küzdeni!
A Match Play bajnokság döntőjét, későbbiekben meghirdetett helyszínen egy rendezvény keretében a QUADRON szponzorálja.

Játékszabályok

A 2016-os év Golfiesta SE tagjai jelentkezés nélkül indulónak tekinthetők.

A versenybizottság két csoportra osztotta a résztvevőket:

  • A csoport: 0-29,9 hcp-ig
  • B csoport: 30 hcp-től férfiaknál 36, nőknél 54 hcp-ig

A verseny végén mindkét csoportban bajnokot hirdetünk! A junior játékosok egy körversenyen döntik el ki a legjobb játékos. Alkalmanként 9 lyukon bármelyik szerződéses pályánkon játszhatják!

A verseny nem hendikep minősítő.

A matchplay forduló során a játékosok az aktuális hendikepjük különbségének ¾-ével játszanak. Az alacsonyabb hendikepű játékos a hendikep különbségeknek megfelelő nehézségű szakaszokon ad 1-1 ütés előnyt ellenfelének.

Elütők: férfi – sárga; junior (12 éves korig) hölgyek és lányok – piros

Havonta egy forduló kerül lebonyolításra a játékosok által választott és a recepción előre bejelentett időpontban. A fordulók minden hónap első napján kezdődnek és utolsó napján végződnek. A játékosok kötelesek az utolsó napig lejátszani az adott forduló meccsét. Az első forduló 2016. május. 13-tól kezdődik és június 17-én végződik. A játékosok kötelesek 24 órával a tee time előtt bejelenteni játékukat a recepción és kizárólag a Versenybiztosság által kiállított score-kártyát használhatják az eredmények regisztrálására. A score-kártyát egyedi megegyezés szerint az egyik játékos vezeti. A score-kártyát a verseny után a versenybizottsághoz kell eljutatni, a lehető legrövidebb időn belül. Amennyiben egy játékos nem áll ki ellenfelével szemben, úgy automatikusan ellenfele jut tovább a következő fordulóba.

Választható pályák: A felnőtt ‘A’ csoport az első fordulót a Pannonia Golf & Country Club vagy a Magyar Golf Club pályáján játszhatja, a ‘B’ csoport játékosai pedig ezeken kívül kizárólag az első fordulóra választhatják az Academy Golf Budapest pályáját is.

Junior kategória: A párosok és a juniorok is A és B csoportban indulnak, de míg a felnőtteknél egy-egy játék dönt a csoporton belül a továbbjutásról, a junior játékosok körmérkőzésekkel döntik el a kategória győzelmet.

Play-off: a Versenybizottság döntése alapján, ha a 18 szakasz lejátszását követően döntetlenre áll a mérkőzés, akkor az 1-es pályaszakasztól kezdődően hirtelenhalállal döntik el a játékosok a meccs győztesét. Ebben az esetben hendikep már nem kerül figyelembevételre. Elektromos autó használata indokolt esetben, orvosi igazolás mellett a Versenybizottság engedélyével lehetséges. Elektronikus mérőeszközök használata a Magyar Golf Szövetség állásfoglalása szerint engedélyezett. Junior játékosnál szülő, illetve közeli rokon lehet a játékos segédje (caddie-je).

A verseny feltételeinek és szabályainak ismerete a játékosok felelőssége. A versenybizottság döntése végleges, amely ellen fellebbezni nem lehet. Minden játékos az aktuális hendikepjével játszik. Amennyiben a két fél nem tud megállapodni a játék időpontjában, úgy a Versenybizottság jelöli ki azt. A játékosok elérhetőségeiben a Golfiesta elnöke, illetve alelnöke nyújt segítséget.

A Golfieta SE honlapján és facebook információs falán folyamatosan frissítésre kerül a pillanatnyi állás. A honlapon megjelenített sorrend nem jelent sem eredménylistát, sem a következő forduló sorrendjét nem határozza meg. Egy-egy forduló lezárultával az aktuális nyertesek újra összesorsolásra kerülnek és így alakulnak ki az újabb forduló párosításai.

További tájékozódási lehetőséget és információt honlapunk biztosít: http://www.golfiesta.hu

A versenybizottság a változtatás jogát fenntartja!

Golfiesta Sport Egyesület