Szabályok

Kik vehetnek részt a GOLFIESTA Tour versenyein?

A versenyeken mindenki, aktuális tagságától függetlenül részt vehet, a fordulók nyíltak. Mindenki, aki az adott versenyévben tagja a GOLFIESTA SE-nek, automatikusan felsorolásra kerül a ranglistán és részt vehet a versenyeken. Az indulás nem kötelező, de ettől függetlenül a név, pontszám és a HCP mindenképpen szerepel a ranglistán. Aki a versenyévben nem tagja az egyesületnek, csak azon a fordulón kerülhet díjazásra, amelyen indult, de a Tour összesített ranglistáján nem.

Hogy zajlik a pontozás, eredményhirdetés?

A ranglistát a versenyeken elért nettó stableford pontok összege határozza meg. A sorozat minden évben több, mint 3 versenyből áll, és tekintet nélkül arra, hogy valaki hány versenyen jelent meg, a végső pontszámot a 3 legjobb eredmény összege határozza meg. Ezzel igyekszünk kiküszöbölni, hogy egy-egy peches nap jelentősen rontsa a végeredményt. Egy versenyen jóváírt nettó stableford pontszám maximuma 46 pont. Két kategóriában hirdetünk végső győztest: A kategória: 0-29,9 hcp; B kategória: 30-54.

Mi a verseny tétje? 

Minden állomáson külön-külön is díjazzuk a helyezetteket, de a sorozat végén a pontszámok összesítése után A és B kategóriában kihirdetjük, hogy ki nyerte el az Év Golfozója címet a GOLFIESTA SE-n belül! Ez a dicsőségen kívül természetesen értékes nyereményekkel is jár.